LETNÍ MENU S CHUTÍ MOŘE
Červenec 30, 2018
La Bottega Bistroteka je místem, kde se setkávají milovníci jídla, připravit letní menu je vždy velkou výzvou. Očekávání jsou vysoká a není divu, šéfkuchař Tomáš Mezera a jeho tým posouvají laťku o stupínek výš s každým novým uvedením menu.
Nové letní menu už spatřilo světlo naší Bistroteky. Mezi předkrmy představujeme gazpacho z pečených paprik s ananasem, marinovaným v karamelu se špetkou chilli a opálenými krevetami. Chod, který vás příjemně naladí na další část menu.
Vaší pozornosti by určitě neměly uniknout linguine s liškami, mušlemi Sv. Jakuba a fenyklovým soté, které podtrhne středomořský finish pokrmu.
Hráškové risotto s carpacciem z pražmy, marinovanými šalotkami a mučenkou je láskou na první pohled. Letní chod plný barev, výrazná chuť exotické mučenky se krásně spojí s chutí dalších ingrediencí a společně to prostě funguje.
Z hlavních chodů se můžete těšit na grilované kalamáry s bramborovým pyré, sépiovou majonézou a řapíkatým celerem. Po ochutnání tohoto chodu na chvíli zapomenete, že sedíte v Dlouhé ulici a ne na promenádě v Itálii při zvuku šumícího moře.
A specialitou, která zakončí výčet novinek z menu je konfitovaný králík se špenátovým pyré, bramborovým fondantem a grilovanými divokými houbami.
Přijďte ochutnat nové letní menu, které je lehké, ale výrazné chutí a nápaditostí do La Bottega Bistroteka! Svůj stůl si můžete rezervovat online, na bistroteka@labottega.cz nebo skrz naše webové stránky v sekci rezervace.