NÁŠ TÝM

Riccardo Lucque

RICCARDO LUCQUE

zakladatel La Collezione

Svou gastronomickou kariéru odstartoval v 16-ti letech. Od roku 1993 pobýval devět let v Anglii, pracoval v restauraci Zafferano. V Londýně se stal výkonným vedoucím šéfkuchařem řetězce pěti italských restaurací. Svoji kariéru přenesl také na nějakou dobu do New Yorku. Od roku 2002 žije v Praze, kam přišel původně jako šéfkuchař restaurace Square. O tři roky později otevřel svoji první restauraci Aromi v Mánesově ulici. Následovala La Finestra in Cucina a bistra La Bottega.

Radek Hasman

Radek hasman
 

kreativní šéfkuchař La Collezione 


Vystudoval střední hotelovou školu v Ondříčkově ulici v Praze. Po zakončení studia nastoupil do hotelu Ambasador, kde působil dva roky a získával cenné zkušenosti, aby se posléze mohl přesunout do nejlepších podniků v Praze. Pracoval v restauracích Flambé, Bellevue a také v Hotelu Palace. V roce 2002 nastupil jako Chef de Partie do restaurace Square společnosti Kampa Group, kde se potkal s Riccardem Lucquem. Netrvalo dlouho a byl povýšen do pozice Sous Chef. Když v roce 2005 Riccardo Lucque otevřel svou restauraci Aromi, stal se Radek jejím šéfkuchařem. Se svým týmem v restauraci Aromi získal sedmkrát po sobě ocenění Michelin Bib Gourmand.Každý rok spojuje příjemné s užitečným a navštěvuje již pravidelně michelinské restaurace Da Alceo, Il Piastrino, Urbino dei Laghi v Itálii a restauraci Ottolenghi v Londýně. V současné době pracuje jako výkonný šéfkuchař všech Riccardových bister La Bottega di Finestra, Gastronomica, La Bottega Express, Bistroteka a La Bottega Tusarova

Jiří Bednář

JIŘÍ BEDNÁŘ

general manager

bednar@labottega.cz

Jiří sbíral zkušenosti v zahraničí (Německo, Velká Británie, Finsko) již od 15-ti let. Po návratu v roce 2010 pracoval v hotelu Barcelo a Potrefené Huse v Dejvicích. Spolupráce s La Collezione začala v roce 2013 v La Bottega di Finestra a pokračovala v roce 2014, kdy se stal manažerem nově vzniklého bistra La Bottega Bistroteka.

Martin Dvořák

Martin dvořák

chef

dvorak@labottega.cz


Martin je s italskou kuchyní spojen po velkou část své kariéry. Pracoval v hotelu Four Seasons Prague pod michelinským šéfkuchařem Andreou Acordim. Další čtyři roky strávil v Bistrotece jako sous chef a od léta 2019 ji vede jako šéfkuchař.