Svěží chutě v novém menu Bistroteky

Nejen v přírodě se jaro přeměnilo do léta, ale i náš šéfkuchař Tomáš Mezera toto pondělí představil nové menu. Tomáš nám toto menu popsal jako svěží a lehké, respektující sezónní potraviny a ingredience. Prim samozřejmě hraje také čerstvost.

A co charekterizuje toto svěží letní menu? Např. využití vstupních surovin jako je treska, telecí kýta, rajčata, vongole či křepelka. Ze zeleniny pak v hlavních rolích září okurka nebo rukola. Při přípravě pokrmů z tohoto menu jsme kladli důraz hned na několik důležitých věcí - použití kvalitních italských surovin, dodržení italských receptur a servírování svěžích pokrmů, které jsou vhodné na teplé letní dny.

Šéfkuchař Tomáš Mezera si v novém menu našel i svůj signature dish - Telecí paillard s rajčatovým salátkem a omáčkou z pečených paprik. A my souhlasíme, je to typicky letní pokrm, s minimem tepelné úpravy, plný svěžesti, čerstvých surovin a vyladěných chutí.

Nové menu můžete ochutnat od pondělí 3.7.2017 v La Bottega Bistroteka. Těšíme se na vás a vaši zpětnou vazbu.