PODZIMNÍ MENU

S podzimem si v Bistrotece můžete vychutnat i spoustu novinek. Přijďte si je užít všechny. Nový lístek = nové zážitky, přesvědčte se sami. Každý jeden pokrm šéfkuchaře Martina Dvořáka a jeho kuchařského týmu stojí za návštěvu. Pečený květák, kaštany, hrušky, lesní houby ... představte si tu božskou vůni podzimních ingrediencí. Cítíte ji? A co potom, když z nich uvaří naši kuchaři nové menu. Přijďte ochutnat. 

Z polévek vás zveme na kohoutí vývar s cappeletti plněnými masem z kohouta a parmezánu se zeleninou. A dejte na naše doporučení, ochutnejte krém z pečeného květáku s černým lanýžem a glazovanými kaštany.

Z pasty se můžete těšit na rigatoni puttanesca s ančovičkovým pestem a smaženými kapary. Tato italská klasika je přesně ta Itálie, která nás nikdy neomrzí. Další novinkou jsou tagliatelle s ragú z divočáka a lesními houbami, které Martin ozvláštnil pomerančovou kůrou.

Ochutnejte i parmezánové risotto vymíchané s růžovým pepřem, s hruškou, gorgonzolou a konfitovanou křepelkou.

Z hlavních chodů se můžete těšit na supreme z perličky s bramborovým flanem, kaštanovým pyré a rakytníkovou omáčkou nebo na filátko z makrely s divokou brokolicí, topinamburem, piniemi a koprovým olejem.

Poslední novinkou na menu je lilková parmigiana s buvolí mozzarellou, která je v Itálii hodně oblíbená. Tento vegetariánský chod je za nás neskutečně skvělý. Martin nad tvorbou nových vegetariánských chodů hodně přemýšlí. Jak sám říká, při volbě vegetariánských jídel se snaží vymyslet taková, aby z nich měl i vegetarián gurmánský zážitek a bude se je chtít objednat každý host, ať je vegetarián či ne, užije si je stejně.

A který z pokrmů si nesmíte nechat na podzim dle Martina ujít? Rozhodně krém z pečeného květáku, makrelu a parmigianu.
Těšíme se na vaše dojmy z menu.