LETNÍ MENU
Srpen 12, 2019
Šéfkuchař Martin Dvořák vás zve na svěží letní chody. Menu La Bottega Bistroteka prošlo kompletní proměnou a Martin si dal na svém prvním menu z pozice šéfkuchaře dost záležet. Ladil každý detail a držel nás v napětí, aby pak přišel s menu, které nás naprosto nadchlo, už svou nápaditou prezentací na talíři. Nové menu je nádherně barevné, co do vzhledu, tak i do chuti.
Pojďte jej s námi ochutnat.
Jako předkrm vám přineseme hovězí tatarák s marinovanými liškami na kyselo, kaparovou majonézou, bramborovým crumblem
a sušenými žloutky.


V horkém létě je ideální volbou lehká polévka z burraty s gazpachem z rajčat a melounu s mušlemi sv. Jakuba, macerovaným ananasem a rozdrobenými grissinami.




V kategorii pasta & risotto vás pozveme na garganelli cacciatore s parmazánovým krémem a petrželovým chipsem či na italské risotto vařené v rybím vývaru se schránkami z krevet. To podáváme s tatarákem z krevet, krémem z černého pepře a wakame prachem.






Tipem našeho šéfkuchaře jsou tortellini plněné bůčkem s omáčkou amatricciana s pecorinem, guanciale a gelem z červené cibule.


Chobotnice je už naší klasikou na lístku, ale její letní podoba se opravdu povedla. Ochutnejte grilovanou chobotnice s lilkovým pyré ze spáleného lilku, peperonatou a tapiokovým chipsem.


Další novinkou na menu je jehněčí ossobuco z české farmy se zauzenou bramborovou kaší, morkovou gremolatou, hořčičnými semínky a hráškovými lusky a také francouzské kachní prso s mladou mrkví, mrkvovým pyré a baby mangoldem.




A jestli by něco nemělo uniknout vaší pozornosti, pak je to filé ze sumečka se šafránovým velouté, fermentovanými ředkvičkami, vongolemi a presovaným řapíkatým celerem. Božsky vypadá a ještě lépe chutná.




Úplnou novinkou oproti předešlým menu je zařazení vegetariánských pokrmů do naší stálé nabídky. Přes léto se tak budeme moci těšit na dva vegetariánské pokrmy - portobello burger se zelenou čočkou s chilli a marinovanou cibulí se smaženými brambůrkami a také na cuketový flan připravený z cukety a ricotty s acqua di pecorino, thermo vejcem zastrouhaným letním lanýžem.




Nás letní menu moc baví. Věříme, že si vás získá. Přijďte ochutnat krásu naší italské kuchyně do Dlouhé.