JARO DORAZILO DO BISTROTEKY

06. duben 2017

Vůně, barvy, svěžest. To není jen jaro, ale i naše nové menu. Hodně jsme se na něj těšili, protože přináši spoustu nového. Sezónní suroviny, svěží vůně a spoustu nápadů. Za perfektně vyváženým menu stojí šéfkuchař Tomáš Mezera se svým týmem. A co od tohoto výběru můžete čekat? Kombinaci různých struktur a chutí můžete ochutnat v předkrmu, kterým je hovězí tatarák s arašídovou majonézou a kakaovými boby Claudio Corallo. Lehký hlad pak zažene např. pošírované vejce s houbami a Taleggio fondue.

A jak si představit jaro na jednom talíři? Třeba jako ravioli plněné ricottou a vlašskými ořechy, květákové pyré a grilované krevety. A tím jenom začínáme. Dalším favoritem z našeho menu je risotto ze zeleného chřestu s grilovaným sýrem Provolone. To se např. perfektně hodí k Soave Classico z vinařství Gini. Více jarní kombinaci snad nenajdete.

Pohráli jsme si i s hlavními jídly, a to např. v případě chobotnice se sépiovými arancini, čerstvými rajčaty a citrónovou emulzí. Zaručujeme, že jak jednou tohle jídlo ochutnáte, chobotnice si najde stálé místo ve vašem jídelníčku. Tradiční italský pokrm pak najdete v jehněčím ossobucu se šafránovou kaší a omačkou z červeného vína.

Zlákali jsme vás naší novou nabídkou? Pak se u nás zastavte a ochutnejte toho svého favorita.Celé menu pak najdete zde. Budeme se těšit na vaši návštěvu!