Jarní inspirace v menu Bistroteky

Nová sezóna přináší nové možnosti v kuchyni. Na jarní bylinky a zeleninu se těšíme celou zimu a tak si jejich přítomnost užíváme v novém jarním menu. Přijďte ochutnat a užijte si pohostinnost slunné Itálie.

Stejně jako na jaře odhazujeme tlusté kabáty, i naše talíře postupně odlehčujeme. To se v našem menu promítá už od předkrmů. Silný hovězí vývar s růžičkovou kapustou vyměňujeme za kuřecí s capelletti plněnými kuřecími játry a parmazánem. Bramborový krém zase za lilkovou polévku s pošírovaným vejcem a méně známou zeleninou - puntarelle. Jde o zvláštní italskou zeleninu příbuznou s čekankou. To prozrazuje její natrpklá chuť a podobnost pampelišce a fenyklu.

U těstovin doporučujeme vyzkoušet paccheri puttanesca s marinovanými ančovičkami. Těstoviny paccheri původně pochází z Kampánie a Kalábrie a připomínají svým vzhledem cannelloni. Stejně jako ony se i paccheri mohou plnit, nebo podávat s omáčkou jako v naší nabídce. Mezi plněné těstoviny nově řadíme ravioli plněné krevetami, velouté z korýšů s cherry rajčaty a bottargou.

Z hlavních chodů nám zamotalo hlavu jehněčí koleno s bramborovým a karotkovým pyré, které doplňuje na jemno nakrájený zeleninový tatarák a omáčka s demi glaze. Milovníky ryb potěší mořský ďas s hráškovým pyré, karotkou a sepiovým chipsem.

Ochutnejte jarní menu v La Bottega Bistroteka! Svůj stůl si můžete rezervovat na bistroteka@labottega.cz nebo skrz naše webové stránky v sekci rezervace.