5 důvodů, proč zajít do La Bottegy na velikonoční menu 

Dny se prodlužují a sluneční paprsky hřejí naše tváře o to déle. Je to jasné, jaro se hlásí! A s ním i první jarní suroviny a důležité svátky - Velikonoce. Jako Italové jim věnujeme patřičnou pozornost a v každé z naší Botteg tak na vás čeká speciální velikonoční menu. Proč na něj zajít? No, pár důvodů máme!

1. Končí půst
S příchodem Velikonoc oficiálně končí období půstu a začíná se oslavovat přicházející jaro a s ním i nový zemědělský rok. O důvod více si dopřát a o to se u našeho menu nemusíte bát. Jen se podívejte zde.

2. První jarní suroviny na talíři
I my jsme museli využít prvních jarních surovin, které po dlouhé zimě příroda nabízí. Na speciálním menu našich bister tak najdete medvědí česnek, první jarní cibulku, kopřivy, chřest nebo třeba hrášek.

3.To nejjemnější maso v akci
Ke svátkům Velikonoc již tradičně patří jehněčí. Ve speciálním menu La Botteg najdete i další druhy toho nejjemnějšího jarního masa jako je kůzlečí, telecí nebo třeba králičí.

4. Neobvyklé úpravy
Sezónní suroviny vám v rámci menu představíme v neobvyklých úpravách jako jsou kopřivové chipsy, noky z medvědího česneku nebo třeba ravioli plněné králíkem s králičími ledvinkami.

5. Speciální velikonoční dezert
Pokud jste dočetli až sem a stále nemáte hotovou rezervaci do vaší oblíbené La Bottegy, určitě vás přesvědčí náš speciální dezert Oro di Pasqua. Ten si pro vás připravil náš vrchní šéfcukrář Daniele z La Bottega Tusarova a díky němu si tak každý zákazník Bottegy užije jedinečnou sladkou tečku. Připravte se na dokonalou souhru chutí nugátu, slaného karamelu, lískových oříšků z Piemonte a mléčné čokolády.

Speciální velikonoční menu najdete v nabídce La Bottega Bistroteka pouze od pátku 30.3. do pondělí 2.4., proto doporučujeme včas rezervovat místo na emailu bistroteka@labottega.cz.