5 DŮVODŮ, PROČ JE NÁŠ CHLÉB NUMERO UNO!

Upeč třeba chleba... To se možná snadno zpívá, ale upéct opravdu dobrý chleba je stále velký um. Naši zruční pekaři to ale zvládají na jedničku, a to z několika následujících důvodů.

Kvalitní suroviny jsou základ

Na každé ingredienci záleží. Vedle mořské soli a vody s vyváženým pH, věnujeme velkou pozornost především mouce. Naše pečivo je převážně postaveno na italské semolině, mouce z tvrdé pšenice neboli Grano Duro. Ta je oproti bílé mouce zdravější, nebyla geneticky modifikovaná a pěstuje se výhradně v oblastech Puglia a Basilicata. Věděli jste, že pro pěstování mouky na náš chleba jsme adoptovali několik polí?

Vše se děje pod naší střechou

Pečivo do všech našich provozů máme plně pod kontrolou. Připravujeme si ho totiž sami a to každý den v naší výrobně přímo v prostorách La Bottega Tusarova. Denně tak náš pekařský tým v čele s Oliverem Lánským upeče kolem tří set bochníků pro naše provozy i další klienty. Mezi ty se dlouhodobě řadí i restaurace Zdeňka Pohlreicha nebo Emanuela Ridiho.

Není kvas jako kvas

V čem se náš chléb odlišuje, je také použití bílého pšeničného kvasu. Jeho původ je v jižní Evropě. Ve střední a severní se používá především kyselejší žitný. Pšenice ale nabízí více lepku a více proteinů, delší kynutí a právě absenci kyselé chuti. Díky použití kvasu oproti droždí vydrží chléb déle čerstvý a nepodléhá plísním.

Technologie nám pomáhají

Naše kuchyň je vybavena technologií, která nám leccos zjednodušuje a můžeme vám tak nabídnout konstantně dobrý výsledek. Mezi pomocníky našich pekařů patří kvasomat, který udržuje kvásek v optimální teplotě nebo třeba speciální box na řízené kynutí těsta. Naše těsta kynou při nízké teplotě až 17 hodin, což umožní lepší zatrávení bakterií a následně lepší stravitelnost našich chlebů.

Je z čeho vybírat

Ochutnat celou naší nabídku není jen tak, je totiž opravdu pestrá! Naší formulí jedna je chléb Altamura, jehož původ je v regionu Puglia, kde se jako jediný pyšní ochrannou známkou DOP. Je lehce stravitelný a přidaný ječný slad mu zajišťuje křupavou kůrku. Vedle Altamury nabízíme i chleby s vyšším obsahem otrub, pohankový chléb, nebo třeba 100% žitný chléb, který neobsahuje téměř žádný lepek.

Chleba dle denní nabídky zakoupíte každý den ve všech bistrech La Bottega. Rádi vám ho zabalíme s sebou či nakrájíme.